Als je dicht bij jezelf blijft, kun je ver komen

Behandeling Burn Out

"Op een moment van een hevige crisissituatie voor mij heeft Ine, met praktijk Yugen een bijzondere betekenis voor mij gehad. Ze heeft mij weer ademruimte gegeven en mij geholpen met onderzoek naar patronen die pijn veroorzaken en betekenis hebben en het ‘opruimen’ van oud zeer. Ine respecteert je grenzen tot hoever je wilt gaan . Dit maakt de therapie waardevol en geeft vertrouwen. Na de behandeling voelde ik weer zelfvertrouwen. De oefeningen doe ik nog regelmatig. Dank je wel Ine."
Karin (51)

Steeds vaker gaan mensen op zoek naar een behandeling voor Burn Out omdat ze ernstige stressklachten of burn out ervaren.

Door de hoge eisen die de maatschappij aan ons stelt, de vele prikkels om ons heen en de keuzestress die we ervaren, zijn we soms niet meer in staat om te ontspannen en stress te reguleren.

Herken je dit?

 • De drukte van alledag heeft je al lange tijd opgeslokt, het lukt je steeds minder om te ontspannen.
 • Je slaapt slecht, wordt vermoeid wakker en sleept je door de dag heen. Je piekert veel, ziet overal beren op de weg en bent het plezier in het leven een beetje kwijt.
 • Je wilt het roer wel omgooien maar hebt er geen puf voor. Die baan die je zo graag wilde hebben kost je meer dan je wilt toegeven. Het lijkt wel alsof je nooit meer tijd voor jezelf hebt.
 • Je hebt het gevoel dat je steeds tekort schiet, niet voldoet aan de verwachtingen van die ander. Je voelt je schuldig en gaat nog beter je best doen.
 • Het plezier in je werk is verdwenen, maar ook in je vrije tijd kun je niet meer echt genieten. Je hebt een kort lontje en valt onredelijk uit naar je partner.

Stress en burn out hebben veel te maken met de manier waarop jij naar de dingen kijkt en de dingen ervaart. Zo zullen een neiging tot perfectionisme, angst om te falen, veel piekeren, geen grenzen durven stellen en controle willen houden, bijdragen aan het ontstaan van stressklachten of een burn out.
Verder kan een baan die niet goed bij je past, je uiteindelijk zoveel stress geven dat dit tot een burn out leidt.
Als de balans tussen spanning en ontspanning lange tijd weg is, zal dit een verstoring geven in je lichaam. Een kleine verstoring kan je lichaam nog gemakkelijk oplossen; een paar dagen rustig aan of een vakantie van een weekje kan dan al veel goed doen. Duurt deze verstoring echter te lang dan blijft het lichaam gespannen (vechtstand) en weet het niet meer hoe het terug moet naar ontspanning. Veel lichaamsfuncties raken dan verstoord met alle gevolgen van dien.

Ik help je graag om ’s morgen weer uitgerust wakker te worden en vol energie bezig te gaan met die dingen waar je blij van wordt.

Werken aan ontspanning en balans tijdens een behandeling van je burn out.

Tijdens een behandeling van je burn out  werken we eerst aan het herstel van je energiebalans zodat jij je weer beter voelt. Ik laat je op de eerste plaats een diepe ontspanning ervaren, zodat je lichaam weer herkent hoe dit ook alweer voelt. Bij elke volgende burn-out behandeling zullen we eerst weer naar deze ontspanning toe gaan. Als jij dat wilt, gaan we daarna een stapje verder. We kijken wat de oorzaak is van jouw stressklachten of burn out en gaan hier diepgaand aan werken zodat jij anders met stress om leert gaan. Na een aantal behandelingen weet jij beter waar je grenzen liggen, wat jij echt belangrijk vindt en kun je weer van het leven genieten.

Een behandeling van burn-out of stressklachten, hoeft niet altijd maanden te duren, door mijn unieke aanpak zul jij al snel weer meer energie ervaren. Ik maak hierbij gebruik van een unieke, diepwerkende, combinatie van healing, mijn invoelend vermogen, kleurenpunctuur en de energetische stoelen, zodat jij altijd een behandeling op maat krijgt.

Behandeling burn out

Na een aantal behandelingen zul je merken dat je anders tegen dingen aankijkt:

 • Je ervaart het belang van op tijd stoppen in plaats van maar steeds maar doorgaan.
 • Je durft je grenzen aan te geven zonder je daar schuldig over te voelen.
 • Dankzij je grenzen, ervaar je ruimte.
 • Je zorgt voor voldoende ontspanning en vrije tijd en bent daardoor een fijnere partner/ouder.
 • Het hoeft niet perfect te zijn, met minder ben je ook tevreden.
 • Je geniet van het leven en waardeert dat wat je hebt. Je straalt dit uit naar de mensen om je heen.

Een behandeling van burn out kan als losse sessie geboekt worden en is helpend bij kortdurende stressklachten of een beginnende burn out. Effectiever is het om deze behandeling (afhankelijk van de ervaren stressklachten) regelmatig te herhalen met tussenpozen van 3 á 4 weken. Je merkt dan dat je stressniveau verder verlaagd wordt en jij steeds beter in je vel komt te zitten.

Verzuimpreventie
Waarom zou je wachten met het plannen van een afspraak tot je ernstige stressklachten of burn-out ervaart? Juist in deze tijd, waarin er veel van je gevraagd wordt, iedereen aan je trekt en de tijd voorbij lijkt te vliegen, is het belangrijk bewust tijd voor jezelf in te plannen. Je ervaart een heerlijke ontspanning en eventuele klachten of problemen worden meteen bij de kern aangepakt.

Iets voor je werkgever?
Steeds vaker sluiten organisaties en bedrijven een contract met mij af om medewerkers in de gelegenheid te stellen hun stressniveau preventief te reduceren. Ook als de oorsprong van de stress in de privésfeer liggen (zogenaamde levensloopstress). Door daling van het ziekteverzuim besparen werkgevers niet alleen op de kosten voor vervangende inzet, maar heeft het ook optimaal functionerende werknemers om zich heen.

Een behandeling duurt 60-90 minuten. Tarief 85 euro.
Vraag naar de speciale tarieven voor een abonnement.

Wil je effectief en diepgaand aan je stress- of  burn-out klachten werken, dan kun je gebruik maken van het Yugen Less Stress Pakket. Je werkt dan structureel aan je klachten tegen een aantrekkelijke prijs.

Snel weer rust in je hoofd

In een veilige setting help ik je snel van je stressklachten of burn out af.
Door de unieke combinatie van coaching, licht- en kleurentherapie en het herstellen van de balans kunnen we grote stappen zetten. Met mijn invoelend vermogen geef ik jou inzicht in de oorzaak van je klachten waardoor we het probleem bij de kern kunnen aanpakken. Ik help je graag rust in je hoofd te creëren zodat jij weer ontspanning ervaart.
Bel of mail me voor een afspraak.
NEEM CONTACT MET MIJ OP »
facebook-squarelinkedin-squarephoneenvelopeinstagram