"Ik help jou in balans te komen, 
zodat je weer voluit van het leven
 kunt genieten"

Stressreductie op de werkvloer

Voor veel bedrijven en overheden staat verzuimpreventie hoog op de agenda, maar wordt het effect van (tijdige) stressreductie onderschat. Stress is immers een van de belangrijkste oorzaken van uitval en ziekteverzuim bij werknemers.

Onrust, gejaagdheid, slecht slapen, irritatie, snel boos worden of niet lekker in je vel zitten; het zijn allemaal uitingen van stress. Helaas wordt dit niet altijd als zodanig herkend.
De link met (chronische) stress wordt meestal pas gelegd als het al te laat is en de werknemer overspannen of met burn out thuis zit.

Voorkom (langdurige) uitval met een stressreductie behandeling

Misschien heb jij als manager of werkgever al gemerkt dat je werknemer (te) veel op zijn bordje krijgt en een kort lontje heeft. Hij maakt meer fouten, heeft zijn werk niet op tijd af en wordt snel en onredelijk boos. Dit legt een druk op het hele team.  Of de oorzaak in de privé- of werksfeer ligt maakt hierbij niet uit; het effect is hetzelfde.

Als goed werkgever is het zaak tijdig actie te ondernemen als je stress signaleert bij een werknemer. In de praktijk blijkt dat actief en effectief werken aan stressreductie vaak niet of te laat gebeurt. We denken dat het wel meevalt met de stress, dat we alles nog onder controle hebben of dat het met een dagje vrij wel weer over is. Helaas blijkt dit niet zo te werken. Een werknemer blijft vaak net zolang doorgaan tot het echt niet meer gaat en hij zich ziek moet melden. Vaak blijkt dan pas dat hij alle reserves heeft verbruikt en (zeer) lange tijd nodig heeft om weer te herstellen.

Door tijdig een behandeling aan te bieden, kun je verzuim voorkomen of de duur van het verzuim reduceren. Praktijk YUGEN heeft hierin een geheel unieke aanpak.

Stressreductie

Het herstellen van de energiebalans

Stressreductie kun je natuurlijk op allerlei manieren bereiken, bijvoorbeeld door een cursus mindfulness, door meditatie, door ontspanningsoefeningen etc.

Praktijk YUGEN biedt een unieke stressreductie behandeling aan: er wordt niet alleen gewerkt aan het herstel van de energiebalans en ontspanning. Er wordt ook gewerkt aan bewustwording en inzicht in de oorzaak van je stressklachten, zodat stressklachten in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Soms kan één behandeling al voldoende zijn, soms zijn meerdere behandelingen (kort) achter elkaar nodig om helder inzicht te krijgen in de oorzaak van je klachten.

Praktijk YUGEN biedt altijd een behandeling op maat, afgestemd op wat jij op dat moment nodig hebt.

Wil jij als werkgever een rol spelen in het welzijn van je werknemers en op die manier ook (onnodig) verzuim tegen gaan?
Streef jij naar een gezond werkklimaat?
Wil je actief bijdragen aan de gezondheid van je werknemers?
Ervaar jijzelf stress op je werk of wil je preventief stressklachten voorkomen?

Neem dan contact op met Ine de Blok van praktijk YUGEN en laat je informeren over de mogelijkheden of kijk op de website.

Over Praktijk Yugen

Speciaal voor bedrijven bieden wij de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten en zo op regelmatige (maandelijkse) basis te werken aan de gezondheid van de medewerkers. Gebleken is dat bij een maandelijkse behandeling (1 á 1,5 uur) medewerkers meer ontspannen zijn, meer energie hebben en met meer plezier hun werk doen. Voor meer informatie kun je bellen met Ine de Blok tel. 06-54962871 of mailen naar ine@praktijkyugen.nl.

In mijn praktijk behandel ik mensen die klachten ervaren en uit balans zijn geraakt; dit kunnen zowel lichamelijke als psychische klachten zijn. Veel klachten zijn stress gerelateerd.
Ik maak hierbij gebruik van een unieke combinatie van technieken o.a. kleur- en lichttherapie, Craniosacraaltechnieken, transformatiecoaching en natuurlijk mijn invoelend vermogen. Door deze unieke combinatie kunnen we snel tot de kern komen en de oorzaak van de klachten achterhalen. Elke behandeling is erop gericht de balans te herstellen en is op maat afgestemd op de cliënt. Iedereen krijgt wat hij op dat moment nodig heeft.

Wil je meer informatie? Bel met Ine de Blok tel. 06-54962871 of stuur een mail naar ine@praktijkYUGEN.nl
facebook-squarelinkedin-squarephoneenvelopeinstagram