"Ik help jou in balans te komen, 
zodat je weer voluit van het leven
 kunt genieten"

Stress voorkomen is niet altijd mogelijk

Stress voorkomen, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Natuurlijk weten we dat teveel stress niet goed is voor een mens, maar helemaal zonder stress kunnen we ook niet. Een beetje stress is gezond en helpt ons focussen en dingen scherp zien. Stress helpt ons ook uit de comfortzone te komen zodat we meer kunnen bereiken. Teveel stress is echter niet goed voor een mens! Een veeleisende baan, een druk gezin, sociale verplichtingen het kan allemaal zorgen voor stress, zeker als we daarnaast te weinig tijd hebben om te ontspannen.

Stress voorkomen zal zeker niet voor 100% lukken, stressklachten voorkomen kun je echter wel.

Door tegenover de stress voldoende ontspanning te hebben, kun je weer ontladen, kun je de balans herstellen. En daar zit vaak het probleem. We hebben het zo druk met alles wat we moeten (van onszelf of van de maatschappij), met alles wat we willen en eisen van onszelf dat we niet meer aan ontspanning toekomen. Hierdoor blijven we chronisch in de stressstand staan en dat gaat klachten geven. Een lichaam dat namelijk permanent gewend is aan stress weet niet meer hoe het moet ontspannen, het kan als het ware de knop niet meer omzetten. Vaak heb je op dat moment zelf niet in de gaten dat je last van stress hebt;

  • Je slaapt al een tijdje wat slechter
  • Je voelt je onrustig en kunt je slecht concentreren
  • Je hebt een kort lontje
  • Je voelt je opgejaagd
  • Je hebt het gevoel dat je het nooit goed (genoeg) doet
  • Je voelt je lusteloos, hebt nergens zin in

Het zijn allemaal uitingen van stress.

Hoe kun je stress voorkomen

Stress kun je voorkomen door regelmatig te ontspannen, dingen te doen die je leuk vindt, tijd voor jezelf in te plannen. Helaas schiet dat er in je drukke agenda vaak bij in. Als stress langer duurt, wordt het chronisch en zal het moeilijker worden om de ontspanning te vinden. Kortdurende stress kun je verminderen door een weekendje weg of een dagje sauna, maar bij chronische stress is er meer nodig om weer ontspanning te ervaren. Zoals ik al schreef; hoe langer de stress duurt hoe moeilijker het wordt om de ontspanning te vinden.

Stress voorkomen kun je door ontspanningsoefeningen te doen, mindfulness of meditatie. Dit vraagt wel discipline van je, want het werkt alleen maar als je het ook regelmatig doet. Een hele fijne manier van stress voorkomen is een behandeling bij praktijk YUGEN.

Stress voorkomen

Diepe ontspanning bereiken

Praktijk YUGEN helpt jou om een diepe ontspanning te bereiken en deze ontspanning langdurig te ervaren. Elke behandeling begint met kleur- en lichttherapie op de voeten waardoor al een diepe ontspanning bereikt wordt. Daarna wordt op maat afgestemd op wat jij op dat moment nodig hebt om de balans te herstellen. Bovendien wordt gewerkt aan een stukje bewustwording zodat je zelf meer in de gaten hebt wat stress veroorzaakt, hoe je dit kunt voorkomen en hoe je effectiever met stress om kunt gaan. Indien gewenst worden oefeningen voor thuis meegegeven.

Kijk ook op de website voor alle info over de behandelingen. We helpen je graag om weer ontspannen en energiek door het leven te gaan.

In mijn praktijk behandel ik mensen die klachten ervaren en uit balans zijn geraakt; dit kunnen zowel lichamelijke als psychische klachten zijn. Veel klachten zijn stress gerelateerd.
Ik maak hierbij gebruik van een unieke combinatie van technieken o.a. kleur- en lichttherapie, Craniosacraaltechnieken, transformatiecoaching en natuurlijk mijn invoelend vermogen. Door deze unieke combinatie kunnen we snel tot de kern komen en de oorzaak van de klachten achterhalen. Elke behandeling is erop gericht de balans te herstellen en is op maat afgestemd op de cliënt. Iedereen krijgt wat hij op dat moment nodig heeft.

Wil je meer informatie? Bel met Ine de Blok tel. 06-54962871 of stuur een mail naar ine@praktijkYUGEN.nl
facebook-squarelinkedin-squarephoneenvelopeinstagram